Over de stoffen

  1. Home
  2. Over de stoffen

Stoffen

De kleding heeft een goede pasvorm en geeft je een vrij en zeker gevoel. Door vooraanstaande technologieën en onderzoek zijn de fijnste stoffen namelijk getransformeerd in kwalitatieve sportkleding.
De stoffen die overwegend gebruikt worden voor deze body balance & fitness kleding bestaan uit:

Spandex (Elasthaan)

Dit is een kunstvezel die zich onderscheidt van andere kunstvezels door zijn grote elastische rekbaarheid. Het materiaal werd in 1959 uitgevonden door Joseph Shivers, een chemicus van het bedrijf DuPont. Het kenmerk van elasthaan is dat het tot een lengte van 4 tot 6 keer van zijn oorspronkelijke lengte uitgerekt kan worden. Met andere woorden: elasthaan heeft een elastische rek van 400%.

Supplex

Deze stof bestaat uit vezeldraad waardoor het flexibeler wordt en zo’n 36% zachter aanvoelt dan standaard nylon stoffen. De kleding doorstaat hierdoor intensieve sportoefeningen, zon- en surfactiviteiten en herhaaldelijke was- en droogbeurten. De outfits blijven in vorm en behouden hun levendige kleuren (zie ook wasvoorschriften). Supplex wordt vaak gecombineerd met Nylon of Lycra. De combinatie met Lycra zorgt voor zachtheid, een fijne pasvorm en heeft een elastische rek van 500%.

Verder zijn de stoffen luchtdoorlatend en geur-, wind- en waterresistent. Als het nat wordt, is het in een mum van tijd weer droog. Daarom wordt deze stof vooral gebruikt voor sport, zwem en outdoor kleding. Het Supplex® merklabel verzekert je van kwaliteit en duurzaamheid.

  • DuPont™ Supplex ®
  • Stretch tot 500%
  • Geur-, wind- en waterresistent
  • Luchtdoorlatend
  • Kleuren vervagen niet
  • Kreukvrij